Σελίδες

Πρωτοβουλία Φωταγώγησης Κτιρίων-Μνημείων από την Estee Lauder Co.

Το Δημαρχείο της Αθήνας

Στα πλαίσια της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποιείται παγκοσμίως από την Estee Lauder Companies το πρόγραμμα Φωταγώγησης Εμβληματικών Κτιρίων-Μνημείων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.
Από το 1992, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει φωταγωγήσει σε ροζ χρώμα πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα σε 70 χώρες του πλανήτη. 

Το 2010 η Πρωτοβουλία αυτή κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο ρεκόρ και να ενταχθεί στο βιβλίο Guinness κάτω από τον τίτλο ‘’Most Landmarks Illuminated for a Cause’’. 

Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η Τεχνόπολη στο Γκάζι, η Πλατεία Αριστοτέλους και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο Κουλέ στο Ηράκλειο της Κρήτης, το Παλάτι του Μεγάλου Μάγιστρου στη Ρόδο και η πλατεία Σπιανάδα στη Κέρκυρα.


Πηγή: Estee Lauder