Σελίδες

Τα νέα ροζ βραχιόλια κατά του καρκίνου του μαστού


Από το 2005 o σχεδιαστής Δούκας Χατζηδούκας έχει αναλάβει την σχεδίαση των ροζ βραχιολιών της Estee Lauder για την Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Το χαρακτηριστικό σύμβολο της εκστρατείας, η ροζ κορδέλα (pink ribbon), ενσωματώνεται ανάλογα με την έμπνευση του σχεδιαστή στα βραχιόλια κάθε χρονιά.

Φέτος, τα βραχιόλια του Δούκα Χατζηδούκα για το 2012, θα διατίθενται σε 2 χρώματα, ροζ και ασημί ενώ σε μαύρο, η ανδρική τους έκδοση!

Το υλικό κατασκευής τους είναι μέταλλο αυτήν την φορά και στην άκρη των βραχιολιών κρέμεται ένα μικρό πλακίδιο με ανάγλυφη την ροζ κορδέλα.

Τα βραχιόλια έχουν την συμβολική τιμή των 10 € και θα μπορεί κανείς να τα αγοράσει από όλα τα επίσημα σημεία πώλησης της Estee Lauder από τέλος Σεπτεμβρίου και για όλο τον Οκτώβριο, σε Ελλάδα και Κύπρο. Φέτος τα ροζ βραχιόλια θα διατίθενται και από φαρμακεία από την Darphen, μάρκα της Estee Lauder Companies.

Ο σκοπός της πώλησης τους είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Άλμα Ζωής'.
Πρέσβειρα της φετινής καμπάνιας η Ελένη Μενεγάκη.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Από το 1992 η Estee Lauder πρωτοστατεί στην ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος της είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης. Η Estee Lauder από την αρχή της εκστρατείας ταυτίστηκε με ένα σύμβολο, τη γνωστή πλέον σε όλους Ροζ Κορδέλα, δημιούργημα της εμπνεύστριας της Εκστρατείας, Evelyn Lauder.

Είκοσι χρόνια μετά μέσω της εκστρατείας έχουν διανεμηθεί από τους πάγκους της Estee Lauder πάνω από 115 εκατομμύρια ροζ κορδελάκια και ενημερωτικά έντυπα σε ολόκληρο τον κόσμο! Οι γυναίκες πλέον είναι πιο ενημερωμένες και η τακτική εξέταση για την υγεία του στήθους δεν αποτελεί πλέον ταμπού.

Το μήνυμα της Estee Lauder:
"Δύναμη. Πίστεψε σε έναν κόσμο χωρίς Καρκίνο Μαστού. Είμαστε εδώ μέχρι να γίνει πραγματικότητα".
Με το μήνυμα αυτό ξεκινά φέτος τον Οκτώβριο η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies.


Το μήνυμα της Ελένης Μενεγάκη:
«Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας και να μεταφέρουμε παντού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι κάτι που το ακούμε από μικρά παιδιά κι όμως πολλές φορές το ξεχνάμε, το αμελούμε, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να τύχει σε εμάς. Πόσα και πόσα σπίτια, γύρω μας, δίπλα μας, έχουν τουλάχιστον έναν άνθρωπο που έχει νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.»

Το μήνυμα του Δούκα:
"Ο καρκίνος του μαστού στον άνδρα είναι μια σπάνια πάθηση με αναλογία μόνο 1% σε σχέση με την γυναίκα, ωστόσο επίσημες έρευνες φανερώνουν μια ολοένα αυξανόμενη τάση εμφάνισης του. Επειδή η νόσος δεν προειδοποιεί και δεν κάνει διακρίσεις, η Γνώση και η Πρόληψη είναι τα όπλα!"